Sabtu, 13 Januari 2018 | 12:52pm
PEMAIN pertahanan negara, Adib Zainudin mengakui moralnya tidak terjejas meskipun tidak diturunkan pada perlawanan pertama menentang Iraq.

Semangat kami tak luntur: Adib

PEMAIN pertahanan negara, Adib Zainudin mengakui moralnya tidak terjejas sebaliknya semakin bersemangat untuk membantu pasukan meskipun tidak diturunkan pada perlawanan pertama Kumpulan C Kejohanan AFC Bawah 23 Tahun di Changshu, Rabu lalu.

Adib, 22, diketepikan ketika Malaysia tewas 1-4 kepada Iraq dalam aksi pembukaan dengan jurulatih Datuk Ong Kim Swee menurunkan Dominic Tan dan tugas selalu kapten diserahkan kepada Adam Nor Azlin.

Pemain FELCRA FC itu menganggap keputusan Kim Swee sebahagian daripada percaturan pasukan dan mana-mana pemain yang diturunkan pasti akan berusaha memberikan aksi terbaik.

"Saya rasa tak tergugat atau kecewa, sebenarnya kami bersaing dengan amat baik sebab ramai pemain pertahanan dan mungkin selepas ini peluang saya pula. Saya rasa lebih bersemangat untuk rebut tempat semula.

"Saya selalu bersedia untuk bermain tak kisah siapa pemain yang saya ganti. Sesiapa saja akan buat yang terbaik jika diturunkan," katanya ketika ditemui hari ini.


ADIB Zainudin (no 4) sentiasa bersedia untuk membantu pasukan dan akan buat yang terbaik jika diturunkan.

Selepas tewas kepada Iraq, skuad muda negara berdepan misi hidup mati menentang Jordan di Stadium Changshu, jam 4 petang ini untuk menghidupkan peluang ke suku akhir.

"Sebenarnya aksi dengan Iraq perlawanan paling baik pernah kami pamerkan setakat ini. Jadi ia pendedahan terbaik buat pemain.

"Mereka (Jordan) seri 2-2 lawan Arab Saudi pada perlawanan pertama jadi peluang kami masih ada. Bertemu Jordan misi hidup mati kami untuk ke peringkat seterusnya, mesti menang dengan Jordan," katanya.

485 dibaca
Berita Harian X